Úvod  |  O nás  |  Kalendář akcí  |  Výjezdy  |  Pro občany  |  Technika  |  Mladí hasiči  |  Fotogalerie  |  Odkazy  |  KontakTY 

Fotogalerie z roku 2018

V této sekci jsou fotografie z našich akcí v roce 2018


5. ledna 2018 – Valná hromada

5. ledna 2018 se konala v místní Orlovně valná hromada sboru. Zhodnotili jsme uplynulý rok, naplánovali akce na rok 2018 a odškrtli si další splněné body z dlouhodobé koncepce sboru.

 

6. dubna 2018 – Akce Ukliďme česko

Letos se úklidu okolí obce zúčastnilo 15 dětí a 14 dospělých sběračů. Společně vyklidili příkopy kolem silnic do obce, naši alej a cyklostezku. Večer jsme se odměnili opečenými párky, které nám všem po takové dřině moc chutnaly.  

 

28. dubna 2018 – Hasičský bál

Letos 28. dubna 2018 jsme se v Orlovně sešli na 8. hasičském bále. K pohodovému večeru přispěla hudební skupina Pohoda a napětí vneslo vystoupení našich hasiček, které diváci ocenili obrovským potleskem.  

Zahájení hasičského bálu

Po vystoupení

 

29. dubna 2018 – Hasičská pouť ve Křtinách

29. dubna se naši členové opět zúčastnili hasičské pouti ve Křtinách.

DAF v průvodu

Po průvodu

 

7. května 2018 – Vatra na parketě

7. května 2018 se obyvatelé obce sešli na parketě, abychom společně uctili památku konce 2. světové války a návratu vystěhovaných občanů do obce. U této příležitosti převzal velitel JPO dopravní automobil, jež byl darem od obce Habrůvka pro naši obec a její zásahovou jednotku. DA bude sloužit hlavně jednotce (výjezdy, cvičení), ale i závodním družstvům k dopravě na tréninky a závody.

Hasičky

Zapálení vatry

Předání DA

Náš DA

 

8. května 2018 – Naše auta

Od 8. května 2018 už parkuje naše DA u zbrojnice nebo na parkovišti naproti. Je to dar z Habrůvky, sice starší model, ale našemu sboru velmi dobře poslouží při dopravě na tréninky a závody, při školeních, cvičeních i výjezdech.

 

25. května 2018 – Hasičská historická jízda

25. května 2018 projížděla naší obcí hasičská historická jízda. Automobily se zastavily na parkovišti u Surfu, kde velitel jízdy podal hlášení starostovi našeho sboru. Po krátké přestávce se k jízdě připojily oba naše automobily a doprovodily jízdu do Krásenska a pak do Drnovic.  

Plakát akce

Průvod hasičských historických vozidel

 

26. května 2018 – Okrskové závody dětí v požárním útoku

26. května uspořádal náš sbor okrskové závody dětí v požárním útoku. Horký a náročný den to byl. Přes technické problémy a nedorozumění nakonec všechno dobře dopadlo, a tak se někteří ze samé radosti i koupali (ale nebylo to dobrovolně a tímto děkujeme klukům z Krasové). Starší žáci obhájili loňské 3. místo. Mladší žáci A kvůli technické závadě útok nedokončili a naši nejmladší a nejnovější žáci v družstvu B předvedli pěkný útok.

Koupel

Nástup

Nové terče

 

1. června 2018 – Výroční schůze SDH Lipovec

1. června navštívili členové výboru výroční schůzi sboru v Lipovci k oslavě 125. výročí založení SDH.

 

17. června 2018 – Cvičení NDT

17. června připravil velitel jednotky cvičení, na kterém si nositelé dýchací techniky (NDT) osvěžili práci s dýchací technikou pro případ potřeby při zásahu. Kluci si pěkně mákli a zároveň se vlastně trénovali na TFA. Dokonce i na holky zbylo v lahvích trochu vzduchu, aby si zkusily, jaké to je dýchat v masce a se zátěží na zádech. Více fotek a videí z tohoto i ostatních cvičení najdete na FB stránkách sboru.

Příprava k akci

Naši stateční NDT

Schody

 

29. června 2018 – Akce Bezpečně na prázdniny

29. června jsme ve spolupráci s Autoškolou Pernica připravili pro děti hravé odpoledne, kde si procvičily pravidla silničního provozu, vyzkoušely jízdu na kole přes překážky a také dostaly něco na posilněnou.

Jízda zručnosti

Obsluha

 

5. srpna 2018 – Velká cena Blanenska

Nedílnou součástí života sboru se stala soutěž Velká cena Blanenska. Vloni to začali úplně vážně brát borci  a tvrdým tréninkem dali všem jasně najevo, že tato soutěž je pro ně ta správná výzva, stmelovačka kolektivu i cíl k seberealizaci.V letošním roce se začaly jednotlivých závodů zúčastňovat i holky, i když ty výsledky zatím úplně neodpovídají jejich představám. Fotky, videa a podrobnosti ze závodů najdete na naší FB stránce.

Fanoušci

Mašina

Muži na Žernovníku

Muži v Ostrově

Muži ve Velkých Opatovicích

Ženy v Černovicích

Ženy v Ostrově

 

11. srpna 2018 – Závody v Dolních Bojanovicích

11. srpna se část našeho boru v čele se starostou, náměstkem a velitelem vydala do Dolních Bojanovic. Vloni se nám retro závody s PS 8 moc líbily a slíbili jsme, že přijedeme zas. Tak se rok s rokem sešel a posádky jednotlivých vozů vyrazily na jih. Opět jsme prožili pěkné a pohodové odpoledne s ostatními týmy, svoje útoky jsme si všichni náležitě užili a sdělovali si svoje zážitky. Družstvo mužů obsadilo 2. místo a družstvo našich žen celou ženskou kategorii s přehledem vyhrálo. Po závodech jsme byli místními dobře pohoštěni a do pozdních nočních hodin domlouvali návštěvu 15. září u nás – na memoriálu Honzy Doležela.  

Muži na startu

Příprava základny

Účastníci zájezdu

Zasloužené 2. místo

Ženy 1. místo

 

17. srpna 2018 – Výroční schůze SDH Ostrov u Macochy

17. srpna jsme se zúčastnili výroční schůze SDH Ostrov u Macochy, kterou sbor zahajoval oslavy 130. výročí svého založení.  

Návštěva v Ostrově

Náměstek má dvojče!

 

21. srpna 2018 – Úklid v obci

Jednotka provedla úklid kolem nadzemního hydrantu u pošty.

24. srpna 2018 – Pravidelná schůzka členů jednotky

Pravidelné cvičení členů jednotky SDH.

 

25. srpna 2018 –  Noční závody v Čebíně

25. srpna vyjeli starší žáci, tým A+ a fanoušci do Čebína na noční závody. Děti vybojovaly krásné 3. místo, ze kterého měly obrovskou radost. Tým veteránů A+ měl trošku smůlu, protože při krásně rozjetém útoku praskla C hadice, a to znamenalo neplatný pokus a bramborovou medaili. Na dobré náladě nám to ale neubralo, u přátel v Čebíně nám bylo dobře a rádi pojedeme příští rok zase znovu

 

1. září 2018 – Memoriál Vlastimila Trnečky

1. víkend v září jezdíváme pravidelně na Memoriál Vlastimila Trnečky do Habrůvky. I počasí se nakonec umoudřilo a odpoledne bylo docela hezky, ale štafety byly zrušeny pro rozmočený terén. Byl tedy dostatek času a každé družstvo mělo 2 pokusy. Boj to byl velký, ale všichni jsme si celé odpoledne náramně užili. A výsledky? Muži dali hattrick ve zlatě, ženy tentokrát braly 2. místo.

7. září 2018 – Rozloučení s prázdninami

7. září jsme se s dětmi definitivně rozloučili s prázdninami 2018. Ale loučení bylo veselé a zase trochu jiné, než vloni. Všechny děti překvapily nové soutěžní disciplíny, za které hned začaly sbírat razítka na své kartičky, které směňovaly za drobné dárky. Odpoledne příjemně ubíhalo a někteří v zápalu hraní ani nezaregistrovali houkání obecní sirény. To velitel JSDH si připravil pro členy jednotky prověřovací cvičení, jehož cílem byla simulace požáru kontejneru vedle Orlovny. Houkání cisterny slyšeli bezpochyby všichni, a tak se děti i rodiče nahrnuli kolem zábradlí a sledovali zásah. Po ukončení cvičení ještě náměstek starosty popsal výstroj a výzbroj naší jednotky, včetně názorných ukázek oblečení a některého vybavení.

Jako tradičně byl všem k dispozici skákací hrad. Překvapením na závěr byla obrovská Tatra, se kterou přijel Jarek Gotwald. Neúnavně až do večera vozil děti i dospělé cestou i necestou po okolí, z čehož byli všichni nadšení. Jarkovi moc děkujeme za zpestření programu.

 

15. září 2018 – Memoriál Jana Doležela

15. září se konal na našem hřišti již IV. Memoriál Jana Doležela. Počasí nám letos přálo, tak byl prostor pro dvoukolový požární útok mužů i žen a pak také něco navíc. Dopoledne odstartoval nástup všech družstev, hned potom začala soutěž mužů. Z našeho okrsku se zúčastnila 2 družstva z Kotvrdovic, družstva z Ostrova, z Lipovce, ze Senetářova a na návštěvě byly Dolní Bojanovice a Petrovice. V kategorii žen závodila družstva z Habrůvky, ze Senetářova, a naše holky. Nesmíme zapomenout na speciální kategorii, kde se proti sobě postavila družstva našich starších žáků a jejich maminek. Klání to bylo napínavé a bylo to příjemné zpestření závodů. Závěrečná vytuněná pivní štafeta byla legrační tečkou za celým dnem.

A jak to všechno dopadlo? V kategorii mužů zvítězil Senetářov, ženám kraloval Ostrov u Macochy. Speciální kategorii vyhrály děti. Pivní štafetu mužů vyhrál tým A++. Pivní štafetu žen vyhrál tým maminek..

Nástup

Kotvrdovice A

Senetářov

Petrovice

Kotvrdovice B

Dolní Bojanovice

Kotvrdovice

Starší žáci

Maminky v akci

Vítězové štafety

 

28. září 2018 – Průvod se Sv. Václavem

28. září jsme doprovázeli průvod se svatým Václavem na koni. Zajistili jsme rozsvícení dýní, bezpečný průchod průvodu obcí a také občerstvení pro všechny hladové a žíznivé účastníky druhého dne dýňobraní.

 

14. října 2018 – Požehnání cisterny v Senetářově

14. října byla v Senetářově velká sláva - zúčastnili jsme se slavnostního požehnání jejich nové cisterny.

 

27. října 2018 – Oslava stoletého výročí založení ČSR

27. října se konala malá oslava stoletého výročí založení republiky. Odstupující pan starosta, nový starosta a představitelé místních spolků společně zasadili lípu v našem parku. Paní Šenkýřová připravila zajímavé povídání o naší obci z obecních kronik a skauti vystoupili s pásmem písní k oslavě republiky. Počasí sice moc nepřálo, celé odpoledne poprchalo, ale to jsme vyřešili výborným svařeným vínem a uzenými klobáskami. Na závěr oslav rozsvítil zamračenou oblohu krásný ohňostroj.

Průvod

Prapory

Sázení lípy

Sázení lípy

Proslovy

Vaříme

Ať to má sílu

Ochutnáváme

Závěr akce

 

17. listopadu 2018 – Slavnostní vyhlášení VCB 2018

17. listopadu se naši členové zúčastnili slavnostního vyhlášení VCB 2018 v Černovicích. Kluci se stali "skokany roku", protože jejich zlepšení od loňského roku představovalo 19 příček v hodnocení na letošní 21. místo. Tak příští rok to třeba bude zase o kousek lepší. A když ne, nevadí. Hlavní je přátelství, sport, rodina.

 


Úvod   |   O nás   |   Kalendář akcí   |   Výjezdy   |   Pro občany   |   Technika   |   Mladí hasiči   |   Fotogalerie   |   Odkazy   |   Kontakty